Met klotsende oksels stond ik op het podium

Blijf je vaak vanuit je veilige bubbel ondernemen waardoor nieuwe klanten wegblijven?

Met klotsende oksels stond ik op het podium

Blijf je vaak vanuit je veilige bubbel ondernemen waardoor nieuwe klanten wegblijven?

En als je dan je comfortzone verlaat voel je je snel onzeker. Je voelt jezelf snel bekeken en netwerkborrels zijn voor jou the place to be voor klotsende oksels.

Ik ging je voor. Ik rook zelfs mijn angstzweet, ja echt! Niet zo’n fris verhaal maar het is allemaal goedgekomen.

Libelle

Doodeng vond ik het toen ik voor het eerst op een podium stond en nog wel op het podium van de Libelle Zomerweek waar dagelijks zo’n 8.000 vrouwen op af kwamen.

Ik was in het diepe gesprongen, want ik wilde een groter landelijk bereik met mijn bedrijf. Op de Veluwe waar ik woon zaten ze zo’n 25 jaar geleden niet te wachten op een imageconsultant die wel even zou vertellen hoe je je het beste kon presenteren.

En toen vroeg het weekblad Libelle mij om presentaties te verzorgen in het Styling Paviljoen van Libelle tijdens hun jaarlijkse zomerweek.

Zeven dagen stond ik achterelkaar op het podium presentaties te geven. Zo’n vijf keer per dag. Ik was snel gewend. Maar wat was ik de eerste keren zenuwachtig en onzeker over mijn eigen presentatie. Ja je leest het goed! Voor een ander kan ik het allemaal prima adviseren maar senang zijn over m’n eigen presentatie was toch anders. Eigen stemmetjes die van alles over mijn doen en laten vonden.

Gelukkig groeide m’n zelfvertrouwen met de dag want ik kreeg heel veel complimenten over m’n outfits en over m’n presentatie want die ‘klopte’. Het is tenslotte mijn vak.

Ik heb voor Libelle 4 jaar achterelkaar die presentaties verzorgd op de Libelle Zomerweek. Mijn landelijke bekendheid nam in sneltreinvaart toe want na zo’n zomerweek kwam ik in hun weekblad te staan met een workshopaanbieding.

Uit het hele land kwamen de vrouwen. Ik huurde een zaal in Kasteel de Essenburg en weken achtereen gaf ik daar voor al die vrouwen de workshop Kleur en een vervolgworkshop Stijl. Workshops waren in die tijd booming en daar zat ik middenin.

Succes aantrekken

Inmiddels zijn we vele jaren verder en heb ik afgelopen november zoals je weet mijn boek De Stijlbijbel uitgebracht waarin ik onder andere schrijf over hoe ik leerde om zichtbaar te zijn. Hoe ik mezelf en mijn bedrijf op de kaart heb gezet. Op mijn eigen manier.

Succes aantrekken? Je hebt het helemaal zelf in de hand. Ik had ook in mijn veilige bubbel kunnen blijven, zonder klotsende oksels maar dan had ik waarschijnlijk weer een baan moeten zoeken. En dat was wel het allerlaatste wat ik wilde!

Take the Lead

Vaak ontbreken de handvatten en weet je gewoon niet hoe je jezelf comfortabel en krachtig presenteert. Hoe jij jezelf kleedt, wat jij van jezelf denkt en de manier waarop jij jezelf presenteert zegt iets over wie jij bent. Als persoon en als ondernemer.

Ben jij klaar voor droge oksels haha en klaar om je belemmerende overtuigingen het zwijgen op te leggen en jezelf te laten zien?

Dan gaan we dat samen fixen en..

* Presenteer jij jezelf sterker en vol zelfvertrouwen tot in de kleinste details. * Leer jij welke identiteit jij aanneemt en neerzet als vakvrouw. * Wordt shoppen een bedrijfsinvestering (goed excuus!)

Maak hier een vrijblijvende afspraak zodat we samen bekijken of de VIPdag ‘Take the Lead’ iets voor jou is. Of misschien zeg je wel Astrid, doe mij alsjeblieft het 4-Seizoenen VIP-traject want ik wil gewoon ieder seizoen vol vertrouwen mezelf laten zien. Ik wil af van dat getob en getwijfel over mijn eigen presentatie want het zit mijn groei zo in de weg!

Je bent ontzettend welkom. Dit is de link naar mijn agenda.

Op jouw stijlvolle groei in business,

Astrid Mast

Geplaatst op vrijdag 26 mei 2023.

Over Succes Trek Je Aan

Dit bericht is geschreven door Succes Trek Je Aan. Het bedrijf valt onder coaching uit Harderwijk. Trefwoorden van Succes Trek Je Aan uit Harderwijk : Business Coach voor Vrouwen, business coach, ondernemers coach, Succes Trek Je Aan, marketing, high-end ondernemerschap, krachtig kleden, omzet verdubbelen, als een expert kleden, uiterlijke presentatie, succesvolle outfits, Jouw Next Level, High-Level RESTART RETREAT, persoonlijk leiderschap, groeien als ondernemer, personal branding, personal brand expert, auteur, De Stijlbijbel.

Lees meer over Succes Trek Je Aan.